MAZDA CX-60 AUTOMOBIL GODINE U BOSNI I HERCEGOVINI

 

U organizaciji AUTO  Media Group 15.02. održan je dvadesetpeti „Izbor automobila godine“ u Bosni i Hercegovini. Osim automobila, svoje mjesto u ovom Izboru su pronašle i druge kategorije vezane za autobranšu. No, najteži posao je svakako imao žiri koji je odlučivao o izboru automobila godine, a trebao se odlučiti za jedno, među sedam nominiranih vozila. Sumiranjem rezultata, titulu automobila godine u Bosni i Hercegovini osvojila je Mazda CX-60 (293 boda), a slijede Renault Austral (263), Jeep Avenger (260), Toyota C-HR (241), BMW Series 5 (232), MG HS (191), Chery Tiggo 8 (168).

Mazda CX-60 najveći je i najsnažniji automobil koji je Mazda ikada proizvela te predstavlja prvu Mazdinu potpuno hibridnu plug-in tehnologiju na europskom tržištu SUV vozila kao i najsnažniji 3.3 litarski dizelski motor u Mazdinoj povijesti. Dokazujući Mazdinu posvećenost pristupu održive mobilnosti koji uključuje više rješenja i važnost pravog rješenja u pravom trenutku, Mazda CX-60 ispunjava rastuće potrebe ovog segmenta širom ponudom SUV vozila koja objedinjuju najnovije ekološke performanse s užitkom vožnje koji je svojstven svakom Mazdinom vozilu.

Mazda CX-60, predstavlja sve što je Mazda ugradila u svoj DNK u posljednjih 100 godina, od izvanrednog dizajna vanjskog i unutarnjeg prostora do najprofinjenijeg japanskog majstorstva izrade, najnovijih inovacija tehnologija usredotočenih na čovjeka i vodećih svjetskih pogonskih sklopova.

Što se tiče opreme, može se birati između četiri paketa opreme: osnovni paket Prime-line, srednji paket Exclusive-line i visoki paketi opreme Takumi i Homura. Svi paketi opreme imaju dvozonski automatski klima-uređaj, središnji TFT zaslon osjetljiv na dodir od 12 inča, DAB radio uređaj, sustave Wireless Apple CarPlay i Android Auto, satelitsku navigaciju i tempomat. Uz srednji i više pakete opreme mogu se odabrati i razni  opcijski paketi: Podrška vozaču, Praktičnost i ozvučenje, Panoramski krovni otvor i Udobnost (Driver Assistance, Convenience & Sound, Panoramic sunroof and Comfort).

Mazda CX-60 dobila je maksimalnu ocjenu od pet zvjezdica od strane Euro NCAP-a u njegovoj posljednjoj seriji testova i to 91% u kategoriji zaštite djece odnosno 88% bodova u zaštiti odraslih putnika. Ostvaren je i impresivan rezultat od 89% u kategoriji za nezaštićene sudionike u cestovnom prometu.

Ono što je posebno bitno je da svaki kupac Mazde CX-60, ali i ostalih Mazdinih modela, dobiva tvorničko jamstvo od 6 godina ili do 150.000 kilometara. Sada kada znate da ste u potpunosti zaštićeni od neočekivanih situacija, još ćete se više moći usredotočiti na užitak u vožnji.

 

SHOWROOM     KONFIGURIRAJ SVOJU