prava i uvjeti korištenja

ODRICANJE ODGOVORNOSTI

 

Pojedinosti sadržane na stranicama mazda.ba prikazuju dostupne informacije u vrijeme zadnje izmjene i ne predstavljaju bilo koji oblik garancije. Zadržavamo pravo promjene i ne prihvaćamo odgovornost za eventualne greške. 

 

AUTORSKA PRAVA - COPYRIGHT

Informacije objavljene na ovoj web stranici (tekst i slike, grafikoni, zvukovi, animacije, video sadržaji  itd) i struktura podliježu autorskim pravima Mazde, te u nekim slučajevima autorskim pravima trećih osoba. Umnožavanje, distribucija, reprodukcija i prenos, spašavanje ili druga upotreba izričito je zabranjena bez našeg prethodnog pisanog odobrenja.

Ime MAZDA, opisi modela, logotipi, identifikacijske oznake, grbovi, kao i imena naših časopisa i usluga su registrirani zaštitni znakovi Mazda Grupe.
Odobravanjem pristupa tim informacijama, ne daje se dopuštenje za korištenje imovine Mazda Grupe ili sadržaju u vlasništvu trećih osoba.

Mazda se izričito ograđuje od sadržaja web stranica trećih strana na koje su ove web stranice povezane, kao i od uticaja nad njihovim sadržajem.

 

POVEZNICE NA DRUGE WEB STRANICE

 

Mi nemamo uticaj na usklađenosti s propisima o zaštiti podataka za stranice u vlasništvu trećih strana. Preporučamo da pogledate politiku privatnosti na dotičnim web stranicama koje posjećujete.Također, nemamo uticaja nad zakonitosti sadržaja drugih web stranica, stoga ne možemo prihvatiti nikakvu odgovornost za sadržaj tih web stranica.

 

KORISNIČKI PRIRUČNICI 

 

Prilikom gledanja vizualnih uputa za Mazda vozila, molimo obratite pažnju na sljedeće tačke:

Uzmite u obzir mogućnost da  Vaše vozilo nije opremljeno svim funkcijama koje su prikazane u videu.

Nemojte koristiti ovu funkciju dok upravljate motornim vozilom. Ukoliko vozač za vrijeme vožnje koristiti ovaj sistem moguće je da mu se odvrati pažnja i da izgubi kontrolu nad vozilom. To može dovesti do nesreće s teškim posljedicama, povredama i štetom ili do smrti.

Ove informacije prikazuju nekoliko posebnih funkcija vaše Mazde. Filmovi su dopuna uputa za upotrebu kako bi se najbolje objasnilo na koji način možete poboljšati zadovoljstvo vožnje vaše Mazde. Ove informacije ipak ne zamjenjuju upute za upotrebu.

U uputama za upotrebu možete pročitati tačne podatke o opcijama, važnim sigurnosnim informacijama, informacije o vožnji u različitim uvjetima na cesti te o ispravnoj upotrebi i održavanju. Uputa za upotrebu sadrži više UPOZORENJA, SIGURNOSNIH UPUTA i OBJAŠNJENJA. UPOZORENJE upućuje da kod nepoštivanja može doći do teških povreda ili smrti. SIGURNOSNE UPUTE upućuju da nepoštivanjem istih mogu nastupiti tjelesne povrede ili oštećenja na Vašem vozilu ili oboje. OBJAŠNJENJA na raspolaganje stavljaju informacije i daju prijedloge za bolje korištenje vozila.

Svi sistemii i funkcije koje podržavaju nisu zamjena za sigurnu vožnju; na funkcionalnost sistema mogu uticati različiti faktori kao što su stanje u saobraćaju, vremenski uvjeti i stil vožnje.

Sve navedene informacije, specifikacije, fotografije i ilustracije važeće su u trenutku objavljivanja. Mazda zadržava pravo izmjena specifikacije ili nacrta bez prethodne najave i bez obaveze izmjena.

Informacije o prikupljanju, obradi i zaštiti ličnih podataka možete pronaći na stranici Izjava o privatnosti, a detalje oko “kolačića” (cookies) na stranici - Cookies. 

1Prikazana vozila možda nisu jednaka modelima namijenjenim bosanskohercegovačkom tržištu. Prikazane boje i određeni elementi unutrašnje i vanjske opreme mogu se razlikovati od stvarnog modela. Vozila mogu biti opremljena opcijskom ili dodatnom opremom koja se dodatno naplaćuje.

Sve prikazane cijene su neobvezujuće preporučene cijene od strane Mazda South East Europe s uključenim PDV-om (17%). Ponudu konkretnog modela tražite od ovlaštenog Mazda partnera.