dizajniramo za budućnost

zbog ljubavi prema vožnji

diza­jn sljedeće gen­era­cije

Naši dizajneri osmišljavaju konceptne automobile sa svrhom. Ne samo za pokazivanje. Filozofijom i vrijednostima dizajna KODO: Duša pokreta razvili smo ideje koje prenose dušu i osobnost. Naši konceptni automobili svojim osjećajem vitalnosti i elegantnim i profinjenim izgledom otkrivaju dizajn sljedeće generacije koji se pretače u Mazdine automobile koje ćete voziti u budućnosti i za kojima će se svi okretati, a mnoga srca zakucati brže.

pogledajte kako se stvara budućnost

Na tokijskom sajmu automobila 2017. Mazda je predstavila dva konceptna automobila putem kojih smo otkrili svoje ideje u vezi s dizajnom sljedeće generacije za Mazdu VISION COUPE i budućnost kompaktnog hatchbacka za Mazdu KAI CONCEPT. U ovom videozapisu Ikuo Maeda, voditelj globalnog tima za dizajn, pojašnjava što su naši dizajneri nastojali postići.

kako se razvi­jala ideja diza­jna

Naša filozofija dizajna KODO – Duša pokreta rodila se 2010. Nama je automobil puno više od komada metala koji se kreće s jednog mjesta na drugo. Svaki automobil trebao bi imati ono nešto što ga čini živim i stvara snažnu vezu s ljudima koji ga upotrebljavaju. Naši dizajneri pokušali su uhvatiti taj neuhvatljivi kvalitet pomoću dizajna Kodo u konceptnim automobilima, uključujući Koeru, Hazumi, MX-5 Speedster i MX-5 Spyder.

proslavite svoj stil

koeru

Mazda Koeru, crossover SUV, svojim nevjerovatno aerodinamičnim oblikom, niskim putničkim prostorom i širokim proporcijama prenosi snažan osjećaj brzine i impresivan izgled. Oblik poboljšava protok zraka čime se povećava stabilnost, posebno pri velikim brzinama, i postiže nevjerovatno zabavna vožnja.

istražite

hazumi

Komunikacija dizajna Kodo unedogled se može prilagoditi kako bi se izradili automobili svake veličine za kojima se svi okreću. Mazda Hazumi vrlo je malen konceptni automobil. Nadahnuće za njega pronašli smo u maloj, no temperamentnoj životinji. Uprkos veličini, Mazda nije sklona kompromisima pa je Hazumi u potpunosti opremljen naprednom tehnologijom Skyactiv.

istražite

mx-5 speedster/spyder

Našu filozofiju zabavne vožnje u laganom automobilu doveli smo na novi nivo konceptnim automobilima MX-5 Speedster i MX-5 Spyder. Nadahnuće za Spyder pronašli smo u klasičnim, starinskim automobilima, što je vidljivo u platnenom krovu koji izgledom podsjeća na gornji dio bikinija, rešetkama za ulaz zraka i posebnim 17-inčnim felgama. Speedster je zapravo roadster ogoljen do srži kojim se možete voziti bez krova s vjetrom u kosi.

istražite
izrada

snaga ljudskog dodira

Kako bismo u vama pobudili emocije kad vidite i vozite Mazdu, u naše automobile udahnuli smo život vještim ljudskim rukama i snagom ljudskog dodira. Tu odanost radu ljudskim rukama možete osjetiti u vožnji kroz koju se formira snažna veza s Mazdom.

istražite naše proizvode