vozite kao jedno

jinba ittai

jin­ba it­tai

konj i jahač, automobil i vozač

Vožnja Mazdom svaki put vam izmami širok osmjeh na lice. Naši automobili predstavljaju mnogo više od vožnje od tačke A do tačke B. Dizajnirani su i napravljeni za čisti užitak u vožnji. Tu vezu između vas i automobila nalik onoj između konja i jahača nazivamo Jinba Ittai.

drive together

UTKIVANJE OSJEĆAJA

Kada vozite Mazdu, nikada ne vozite sami. Osjetite jedinstvo i sklad s automobilom, vezu između vas koju je teško opisati riječima jer zajedno vozite, zajedno osjećate, ubrzavate, kočite i smijete se. To je osjećaj koji pokušavamo utkati u svaki automobil koji napravimo.

izazivački duh

ODLUČNOST ZA USPJEH

Mazda ima izazivački duh koji nas gura prema uspjehu, čak i kad na putu stoje velike prepreke. Kada su drugi proizvođači automobila rekli da je tako nešto nemoguće, mi smo proizveli sportski automobil s rotacijskim motorom i pobijedili na najtežoj utrci na svijetu, 24 sata Le Mansa, iako niko nije vjerovao da će se to dogoditi.

usuditi se biti drugačiji

Naši uporni inženjeri napravili su Cosmo Sport, prvi u svetu sportski automobil sa rotacionim motorom u masovnoj proizvodnji.

Usuditi se biti drugačiji

Nakon niza poraza, Mazda je postala prvi japanski proizvođač automobila koji je 1991. osvojio Le Mans i to prvi na svijetu u trkaćem automobilu s rotacijskim motorom.

usuditi se biti drugačiji

Mazda nastavlja izazivati konvencionalna razmišljanja s automobilima kao što je RX-Vision, sa rotacijskim motorom sljedeće generacije SKYACTIV-R

teh­no­lo­gija

RAZVIJENA ZA ČISTI UŽITAK U VOŽNJI

Sva naša neumorna istraživanja i razvoj tehnologije imaju veću svrhu od samog poboljšanja performansi i sigurnosti. Svrha dizajna pružanje je čistog užitka u vožnji i uzbudljivog osjećaja kontrole.

inovacija

skyactiv-x, motor sljedeće generacije

Budućnost vidimo u obliku Mazdinog novog, revolucionarnog motora Skyactiv-X. To je važan korak u našoj potrazi za idealnim motorom s unutarnjim sagorijevanjem koji istovremeno obogaćuje živote ljudi tim posebnim užitkom u vožnji i štiti našu predivnu planetu.

saznajte više

diza­jn

dizajn kodo – duša pokreta

Smatramo da automobil treba uzburkati osjećaje tako da vam srce zakuca jače kad se nađete za upravljačem. Čak i dok stojite na mjestu Mazda ostavlja dojam kretanja koji će u vama probuditi želju za vožnjom. To je KODO: Duša pokreta, naša filozofija dizajna.

izrada

iz naših ruku u vaše

Ništa ne može zamijeniti vješte ljudske ruke i snagu ljudskog dodira kad se radi o dizajnu Mazde. Potrebno je 20 godina obuke da bi naši modelari gline mogli pretvarati ideje u modele stvarne veličine, a samo djelić sekunde da vas osvoji dizajn Kodo: Duša pokreta u našim automobilima.

saznajte više

pogon na sva četiri točka

obični pogon na sva četiri točka nije dovoljan

U izazovnim uvjetima na cesti i promjenjivim vremenskim prilikama svako želi potpunu kontrolu i udobnost. Naš pogon na sva četiri točka i-Activ koristi 27 senzora za provjeru svih uvjeta 200 puta u sekundi. Uživajte u sigurnom držanju na svim površinama, u svim vremenskim prilikama, i osjetite savršen sklad s automobilom.

saznajte više

i-activsense

sveobuhvatna zaštita

Naš inovativni paket sigurnosnih funkcija i-ACTIVSENSE pruža sveobuhvatnu zaštitu od opasnosti koje ne vidite. Bilo da se vozite saobraćajnim ulicama, dugim autoputem ili noću, naši sistemi kamera i senzora besprekorno sarađuju i omogućuju potpunu sigurnost i užitak u vožnji.

saznajte više