Općenito

 

Ovdje možete pronaći odgovore na osnovna pitanja poput pitanja „Što je MyMazda“ ili „Trebam li koristiti telefon ili tablet“ i pročitati o značajkama i prednostima aplikacije. Možete pronaći i kontaktne podatke službe za korisnike te naučiti koja je razlika između validacijskog i kôda odobrenja, ili kada se u aplikaciji ažuriraju podaci o vozilu.

ŠTO JE MYMAZ­DA?

MyMazda je aplikacija koja pruža informacije o vozilu kao što su povijest servisiranja i priručnici, a može vam pomoći i u pronalasku Mazdinog partnera, preuzimanju ažuriranja i informacije o opozivima. Putem aplikacije moguće je i kontaktirati pomoć na cesti. Ako imate uslugu povezanog vozila, možete pristupiti i drugim značajkama poput daljinskog upravljanja, pronalaska vozila i slanja odredišta automobilu.

KOJE SU PREDNOSTI APLIKACIJE MYMAZ­DA?

 

Aplikacija MyMazda sadrži dokumente poput digitalne servisne evidencije (DSR), koja vas upozorava da je potrebno održavanje i da postoje dijelovi koje biste možda trebali zamijeniti. Možete brzo pristupiti trenutačnim jamstvima i ugovorima ili istražiti digitalni priručnik za korisnike u obliku vodiča koji je lako pratiti. Možete čak nazvati i pomoć na cesti.

Ako imam pitanja, kako mogu kontaktirati Mazdu?

Ako imate pitanja čije odgovore ne možete pronaći u našem odjeljku za pomoć, možete se obratiti Mazdinom partneru ili službi za korisnike na e-adresu info@mazda.hr.

Mogu li isti račun upotrebljavati na više uređaja?

Ne istovremeno. Aplikacija će zbog sigurnosti automatski odjaviti ostale uređaje kad se novi uređaj prijavi.

Mogu li aplikaciju koristiti na tabletu umjesto pametnog telefona?

Da, no neke funkcije možda neće funkcionirati ispravno jer tableti nisu u potpunosti podržani.

VIŠE ODJELJAKA S ČESTO POSTAVLJANIM PITANJIMA

Istražite odgovore na česta pitanja i u drugim kategorijama.