nuova mazda mx-5» piacere di guida mazda «roadster mazda» tecnologie skyactiv «i-activsense»

Doživite radost sportske dinamike vožnje MX-5

 

Prepoznatljivi roadster napravljen je radi čistog užitka u vožnji. Odgovara na vaše naredbe dinamikom Jinba Ittai, kao da vam je to produžetak vlastitog tijela. Ovo je prva Mazda MX-5 konstruirana s tehnologijom SKYACTIV. Bitno je lakša od modela prethodne generacije; ima vitkiju i čvršću karoseriju i dosad najniže težište. Poboljšanja izolacija karoserije jamči ovom automobilu najsofisticiraniju vožnju do sada.

  • "potpuno nova mazda mx-5" mazda bsm “mazda rcta” mazda senzori “mazda sigurnost” i-activesense

   Sistem nadzora mrtvog kuta (BSM)

   Potpuno novi MX-5 rabi senzore kako bio pratio druga vozila na udaljenosti do 45 metara kada mijenjate prometne trake ili vozite unatrag.

   Ako vozilo uđe u vaš mrtvi kut ili se približava sa stražnje strane, sustav vas upozorava alarmom i bljeskanjem pokazivača smjera na vanjskim retrovizorima. Kada se područje iza vas raščisti, alarm se zaustavlja i omogućuje nastavak sigurnog manevriranja.

   Sistem nadzora mrtvog kuta (BSM)

  • ”nova Mazda mx-5” mazda podvozje “Mazda skyactiv karoserija” Mazda skyactiv tehnologija “Mazda lagani sportski automobil”

   SKYACTIV KAROSERIJA i SKYACTIV PODVOZJE

    

   MX-5 omogućuje lako, odzivno upravljanje i stabilnost držanja na cesti za vrhunsko Jinba-Ittai iskustvo vožnje.

   Razvili smo novu SKYACTIV KAROSERIJU i SKYACTIV PODVOZJE primjenom laganih materijala, uključujući aluminij i čelik vrlo visoke čvrstoće. To nam je omogućilo da smanjimo težinu karoserije za 15%, a ujedno povećamo njezinu krutost i tvrdoću.

   SKYACTIV KAROSERIJA i SKYACTIV PODVOZJE

  • "potpuno nova Mazda mx-5" Mazda motor “mazda performanse” mazda skyactiv-g

   Pogonski sklop

   Doradili smo sve posebno za Mazdu MX-5, od SKYACTIV-G 2.0 i SKYACTIV-G 1.5 motora do ručnog i automatskog mjenjača sa šest stupnjeva prijenosa.

   Zato, kad pritisnete papučicu gasa, MX-5 odgovara preciznom, uglađenom snagom. Upravo je to ono po čemu je ovaj roadster uistinu prepoznatljiv – počinje s glasnim ispuhom i pojačava se do uzbudljivog, pulsirajućeg zvuka motora.

   Pogonski sklop

  • "Mazda mx-5" Mazda hbc "Mazda vožnja" Mazda upravljanje dugim svjetlima “Mazda sigurnost” “i-activsense

   Upravljanje dugim svjetlima (HBC)

   HBC omogućuje sigurniju i lakšu vožnju automobila noću. Uz pomoć senzora ugrađenih u prednja svjetla sustav detektira prednja svjetla nadolazećih vozila ili stražnja svjetla vozila koja voze ispred vas.

   Kako bi spriječio ometanje drugih vozača, HBC automatski mijenja svjetla iz dugih u kratka i obrnuto u skladu s uvjetima na cesti.

   Upravljanje dugim svjetlima (HBC)

  Prikazani model možda nije jednak modelima namijenjenim bosanskohercegovačkom tržištu. Prikazane boje i određeni elementi unutrašnje i vanjske opreme mogu se razlikovati od stvarnog modela.

   

  * Iskazana cijena sadrži troškove carine i PDV-a, bez dodatnih opcija.

  Login