Mazda CX-3

Osobnost kroz kombinaciju zabavne vožnje i inteligentnih performansi

 

Mazdina impresivna tehnologija SKYACTIV omogućava vam iskusiti zabavnu stranu CX-3, a istovremeno donosi kontrolu, udobnost i umjerenu potrošnju. Kamo god krenete, uživajte u žustrom, odzivnom upravljanju i iznimno dinamičnoj vožnji. Nadalje, performanse ovog kompaktnog SUV-a pojačava tehnologija SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS, zahvaljujući kojoj možete doživjeti istinsku zabavu u vožnji i iskusiti Jinba Ittai intenzivnije nego ikada prije. Svaki element CX-3 izrađen je radi vrhunske kontrole, maksimalne udobnosti i optimalne potrošnje goriva.

 

Unaprijedili smo i sigurnosne značajke tehnologije i-ACTIVSENSE koje stalno paze na vas i omogućuju podršku u svim situacijama tako da možete voziti potpuno sigurno i opušteno. Mazda CX-3 vodeći je automobil u aktivnoj sigurnosti, ima sveobuhvatan paket inovativnih tehnologija kao što su sustav upozorenja za napuštanje prometnog traka, sustav upozorenja vozača na umor, sustav nadzora mrtvog kuta i upozorenja za bočni promet straga, sustav prepoznavanje prometnih znakova i kamera za vožnju unatrag. Naš inteligentni sustav kočenja u gradskoj vožnji automatski koči ako se previše približite drugom vozilu ili pješaku, a Mazdin radarski tempomat održava razmak od vozila ispred vas.  

  • SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

   SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

    

   Mazdina neumorna potjera za filozofijom Jinba Ittai, osjećajem sjedinjenosti s automobilom, dovela je do postignuća u obliku tehnologije SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS. Osim poboljšanih ekoloških i sigurnosnih tehnologije omogućuje i integriranu kontrolu nad motorom, mjenjačem, podvozjem i karoserijom, tako da se možete opustiti i uživati u vožnji.

   SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS

  • G-Vectoring Control

   G-Vectoring Control

    

   Mazdu CX-3 možete kontrolirati lako i precizno zahvaljujući značajki G-Vectoring Control. Prva od serije tehnologija SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS inteligentno prilagođava okretni moment motora ovisno o kutu zakreta upravljača i optimizira vertikalno opterećenje kotača. Rezultat? Dramatično poboljšanje upravljivosti, čime se postižu bolje perfomanse i još uzbudljivija vožnja.

   G-Vectoring Control

  • Sustav prepoznavanja prometnih znakova

   Prepoznavanje prometnih znakova

    

   Sustav prepoznavanja prometnih znakova (TSR) u Mazdi CX-3 automatski prepoznaje cestovne znakove i o njima obavještava vozača, pa se možete usredotočiti na užitak vožnje. Funkcija prepoznavanja prometnih znakova koristi kameru usmjerenu prema naprijed koja nadzire cestu pred vozilom te na head-up zaslonu prikazuje ograničenja brzine, znakove ograničenja brzine, znakove zabrane prometa i upozorava vas ako ih prekoračite. Tako ste uvijek korak naprijed. 

   Prepoznavanje prometnih znakova

  • Pogon na sva četiri kotača i-ACTIV (AWD)

   Pogon na sva četiri kotača i-ACTIV (AWD)

    

   Naš visokoučinkovit sustav nove generacije i-ACTIV AWD pruža vam Jinba Ittai užitak vožnje kao i moćne performanse bez povećanja potrošnje goriva.

   Najmoderniji senzori stalno nadziru uvjete na cesti i postupke vozača. Pametan sustav tada prenosi snagu na kotače s najboljim prianjanjem, što omogućava dinamičnu i sigurnu vožnju.

   Pogon na sva četiri kotača i-ACTIV (AWD)

  • Sustav nadzora mrtvih kutova

   Sustav nadzora mrtvih kutova

    

   Sustav nadzora mrtvog kuta (BSM) upozorava vas na skrivena vozila i tako vam pomaže izbjeći opasna prestrojavanja. Svjetleća dioda na vanjskom retrovizoru ima i zvučni signal upozorenja tako da uvijek znate što se događa. BSM također djeluje zajedno sa sustavom upozorenja za bočni promet straga (RCTA) da bi vas upozorio kad vam se približava drugi automobil dok unatrag izlazite s parkirnog mjesta.

   Sustav nadzora mrtvih kutova

  • Mazdin radarski tempomat

   Mazdin radarski tempomat

    

   Mazdin radarski tempomat (MRCC) koristi radar milimetarske valne dužine radi procjene relativne brzine i udaljenosti od vozila ispred vas i automatski prilagođava brzinu radi vaše sigurnosti. MRCC radi unutar postavljenog područja brzine te automatski prilagođava i održava sigurnu udaljenost od automobila ispred vas da bi vozaču ublažio napor tijekom dugih vožnji i na autocestama.

   Mazdin radarski tempomat

  • Prema idealnoj filozofiji Jinba Ittai

   U skladu s filozofijom Jinba Ittai

    

   Mazda je postigla osjećaj jedinstva između vozača i automobila. Naš pristup u čijem je središtu čovjek uzdigao je dizajn, tehnologiju i performanse na nove razine tako da možete uživati u vožnji kakvu zaslužujete. Poboljšanja stabilnosti i udobnosti znače da CX-3 reagira na komande vozača puno bolje nego ikad dosad, a zahvaljujući smanjenoj buci i vibracijama sada možete uživati u opuštajućoj vožnji.

   U skladu s filozofijom Jinba Ittai

  • Sustav upozorenja vozača na umor

   Sustav upozorenja vozača na umor

    

   Sustav upozorenja vozača na umor (DAA) aktivira se pri brzinama većima od 65 km/h i počinje „učiti“ o vozačevim navikama radi smanjenja broja nesreća uzrokovanih umorom. Nadzirući kretanje CX-3 tijekom vožnje pametni sustav može prepoznati promjenu u ponašanju koja može ukazivati na gubljenje koncentracije vozača pa predložiti zaustavljanje radi odmora. To je još jedna sigurnosna značajka koja vam omogućuje da vozite s punim povjerenjem.

   Sustav upozorenja vozača na umor

  • Napredni inteligentni sustav kočenja u gradskoj vožnji

   Unaprijeđeni sustav kočenja u gradskoj vožnji

    

   Koristeći se kamerom za nadzor razmaka i brzine automobila ispred vas, inteligentni sustav kočenja u gradskoj vožnji (SCBS) pomaže vam izbjeći nezgode pri manjim brzinama. Ovaj pametni sustav priprema kočnice za zaustavljanje u nuždi ili koči automatski kako bi sprječio ili ublažio posljedice sudara. Sada reagira i na pješake, a u najvišem paketu ima i stražnji SCBS radi sprječavanja sudara pri vožnji unatrag.

   Unaprijeđeni sustav kočenja u gradskoj vožnji

  Prikazani modeli možda nisu jednaki modelima namijenjenim hrvatskom tržištu. Prikazane boje i određeni elementi unutrašnje i vanjske opreme mogu se razlikovati od stvarnog modela.

  Prikazane cijene su informativnog karaktera i ne predstavljaju obvezujuću ponudu. Zbog kompleksnosti izračuna maloprodajne cijene, koja uključuje i posebni porez na motorna vozila, molimo Vas da točnu cijenu konkretnog modela zatražite od ovlaštenog Mazda partnera.

  Login