Mazda6

Viša kvaliteta doživljaja vožnje

Uskladili smo kvalitetu dizajna nove Mazde6 Wagon s glavnim poboljšanjima da se dobije što veći užitak u vožnji te najudobnija i profinjena vožnja. Naši inženjeri poradili su na svakoj komponenti da bi doživljaj svakog putnika bio pun zadovoljstva kao što je i za vozača. Naši najnoviji motori SKYACTIV sadrže tehnologiju koja kretanje već od samog početka čini uglađenim i brzim, bez ikakve odgode ili oklijevanja, dajući vam preciznu kontrolu. Optimizirali smo ubrzanje tako da će i najmanja promjena u pritisku stopala na papučici gasa prilagoditi snagu koja odgovara vašim željama. Na taj način povećava se Jinba Ittai , taj osjećaj veselja i povezanosti vas i automobila.

Da bi upravljanje bilo zadovoljavajuće kao i ubrzanje, ponovno smo projektirali sustav ovjesa i podvozje radi kvalitetnije vožnje. Automobil precizno skreće kada se približavate zavojima i upravljate tijekom uzbudljive vožnje, ali smanjili smo učinak sile teže kako bi i svaki putnik mogao uživati u udobnoj vožnji. Uz poboljšanja za smanjenje buke, vibracija i krutosti vožnja nikad nije bila sigurnija ni zabavnija.

 

 

car
car

upquote Sustav će vas upozoriti na važne znakove na cesti čak i ako ste ih propustili downquote

  • Motori SKYACTIV

   Motori SKYACTIV

    

   Najnoviji benzinski motor SKYACTIV-G 2.0 i dizelski motor SKYACTIV-D 2.2 pružaju odzivnu snagu čim vam je potrebna i osjećaj pouzdanja kada znate da u rezervi ima još snage ako vam zatreba. Nije riječ samo o snazi, već i o kontroli. Pritisnite papučicu i nova Mazda6 Wagon elegantno će se otisnuti u skladu s primijenjenim pritiskom dajući vam baš onoliko snage koliko u tom trenutku želite.

   Motori SKYACTIV

  • Napredni ovjes

   Napredni ovjes

    

   Već od prve vožnje vi i vaši putnici primijetit ćete kvalitetnu vožnju i udobnost na svakoj cestovnoj podlozi i kamogod krenuli. Naš tim inženjera ostvario je značajan napredak na sustavu ovjesa da bi bio što gipkiji pri nižoj sili teži radi udobnije vožnje u uskim gradskim ulicama i što stabilniji pri višoj sili teži na dugim, zavojitim ruralnim cestama.

   Napredni ovjes

  • Prilagodljiva LED prednja svjetla

   Prilagodljiva LED prednja svjetla

    

   Naša najnovija prilagodljiva LED prednja svjetla sada su opremljena automatski kontroliranim anti-reflektirajućim dugim svjetlima koja osvjetljavaju šire područje i tako noćnu vožnju čine jednostavnijom i udobnijom. Tijekom vožnje autocestom svjetla se automatski dižu da bi osvjetljavala veći dio ceste ispred automobila. Poboljšanja na cijelom nizu LED žaruljica pomažu pri bržem otkrivanju pješaka i poboljšanju vidljivosti tijekom vožnje u zavojima.

   Prilagodljiva LED prednja svjetla

  • Head-up zaslon projiciran na vjetrobranskom staklu

   Aktivni vozački zaslon u boji

    

   Na dugim vožnjama ili izletima u centar grada ne treba vam nikakvo odvraćanje pažnje. Naš najnoviji Aktivni vozački zaslon projicira podatke o vozilu i cesti izravno na vjetrobransko staklo. Ne samo da je taj sustav sigurniji, već je i iznimno intuitivan, a užitak u vožnji još je veći. Na prvi pogled pročitajte informacije o voznom okruženju, navigaciji od skretanja od skretanja i ograničenju brzine te važne podatke o automobilu.

   Aktivni vozački zaslon u boji

  • Monitor s prikazom od 360°

   Monitor s prikazom od 360°

    

   Nova Mazda6 Wagon sadrži četiri kamere, osam parkirnih senzora i novi monitor s prikazom od 360° za bezbrižno parkiranje i manevriranje. Tijekom vožnje unatrag ili izlaska iz garaže oglasit će se alarm kada se približite prepreci. Kamere će vam pomoći da vidite mrtve kutove i udaljenost od prepreka na “T” raskrižjima i dok prolazite pored drugih vozila. Kad se parkirate, imat ćete pogled iz ptičje perspektive oko vozila, a ne samo pogled ispred ili iza vozila.

   Monitor s prikazom od 360°

  • Mazdin radarski tempomat s funkcijom Kreni i stani (MRCC)

   Mazdin radarski tempomat (MRCC)

    

   Naš najnoviji Mazdin radarski tempomat (MRCC) koristi sustav radara i kamera kako bi otkrio vozila sprijeda i izmjerio brzinu i udaljenost te automatski kontrolira motor i kočnice radi održavanja optimalne udaljenosti.Sustav radi od 0 km/h što znači da automobil automatski usporava i zaustavlja ili počne ponovno kretati ukoliko to učini i automobil ispred vas. Idealno u prometnim gužvama.

   Mazdin radarski tempomat (MRCC)

  Prikazani modeli možda nisu jednaki modelima namijenjenim BIH tržištu. Prikazane boje i određeni elementi unutrašnje i vanjske opreme mogu se razlikovati od stvarnog modela.Prikazane cijene su informativnog karaktera i ne predstavljaju obvezujuću ponudu. Zbog kompleksnosti izračuna maloprodajne cijene, koja uključuje i posebni porez na motorna vozila, molimo Vas da točnu cijenu konkretnog modela zatražite od ovlaštenog Mazda partnera. U cijenu vozila uključen je i Paket dobrodošlice

  *Vozila su homologirana u skladu s novim postupkom homologacije WLTP Uredba (EU) 2017/1151; Uredba (EZ) 715/2007).

  Radi lakše usporedbe navedene vrijednosti odnose se na vrijednosti NEDC-a određene u skladu s Provedbenom uredbom (EU) 2017/1153.

  Kombinirane vrijednosti emisije CO2*:

  144 g/km za 2,0-litreni benzinski motor SKYACTIV-G, 145 KS, 6-stupanjski ručni mjenjač, 2WD

  144 g/km za 2,0-litreni benzinski motor SKYACTIV-G, 165 KS, 6-stupanjski automatski mjenjač, 2WD

  148 g/km za 2,0-litreni benzinski motor SKYACTIV-G, 165 KS, 6-stupanjski ručni mjenjač, 2WD

  119 g/km za 2,2-litreni dizelski motor SKYACTIV-D, 150 KS, 6-stupanjski ručni mjenjač, 2WD

  134 g/km za 2,2-litreni dizelski motor SKYACTIV-D, 150 KS, 6-stupanjski automatski mjenjač, 2WD

  135 g/km za 2,2-litreni dizelski motor SKYACTIV-D, 150 KS, 6-stupanjski ručni mjenjač, 4WD

  126 g/km za 2,2-litreni dizelski motor SKYACTIV-D, 184 KS, 6-stupanjski ručni mjenjač, 2WD

  134 g/km za 2,2-litreni dizelski motor SKYACTIV-D, 184 KS, 6-stupanjski automatski mjenjač, 2WD

  142 g/km za 2,2-litreni dizelski motor SKYACTIV-D, 184 KS, 6-stupanjski automatski mjenjač, 4WD

  156 g/km za 2,5-litreni benzinski motor SKYACTIV-G, 194 KS, 6-stupanjski automatski mjenjač, 2WD

  Radi lakše usporedbe navedene vrijednosti odnose se na vrijednosti NEDC-a određene u skladu s Provedbenom uredbom (EU) 2017/1153.

  Login