Mazda6 Sedan

Beskompromisne performanse i učinkovitost

Značajna evolucija dinamike vožnje i performansi nove Mazde6 Sedan dovela je do iskustva vožnje još ugodnijeg vama i vašim putnicima. Nismo previdjeli niti jedan detalj. Naši najnoviji motori SKYACTIV sadrže tehnologiju koja kretanje već od samog početka čini uglađenim i brzim, bez ikakve odgode ili oklijevanja, dajući vam preciznu kontrolu. Optimizirali smo ubrzanje tako da će i najmanja promjena u pritisku stopala na papučici gasa prilagoditi snagu koja odgovara vašim željama. Nova Mazda6 Sedan pružit će vam snagu, pokretljivost i uzbudljivo upravljanje na cesti te Jinba Ittai , taj osjećaj veselja i povezanosti kada se odazove svakoj naredbi. Odlična sila teža zajedno s poboljšanjima za smanjenje buke, vibracija i krutosti vožnju čine sigurnijom i zabavnijom nego ikad prije.

 

 

car
car

upquote Sustav će vas upozoriti na važne znakove na cesti čak i ako ste ih propustili downquote

  • Aktivni vozački zaslon projiciran na vjetrobranskom staklu

   Aktivni vozački zaslon u boji

    

   Svakodnevna vožnja puno je jednostavnija uz najnoviji Aktivni vozački zaslon. Sada više ne trebate pogledavati prema dolje da biste vidjeli glavne podatke o vozilu i cesti jer se ti podaci nalaze ispred vas na vjetrobranskom staklu. Pročitajte informacije o voznom okruženju, navigaciji od skretanja do skretanja i ograničenju brzine te važne podatke o vožnji.

   Aktivni vozački zaslon u boji

  • Monitor s prikazom od 360°

   Monitor s prikazom od 360°

    

   Parkiranje i manevriranje gradskim ulicama više vam neće biti problematično uz naš novi monitor s prikazom od 360°. Četiri kamere i osam senzora predstavljaju vaše oči oko automobila. Tijekom vožnje unatrag ili izlaska iz garaže oglasit će se alarm kada se približite prepreci. Kamere će vam pomoći da vidite mrtve kutove i udaljenost od prepreka na “T” raskrižjima i dok prolazite pored drugih vozila. Kad se parkirate, imat ćete pogled iz ptičje perspektive oko vozila, a ne samo pogled ispred ili iza vozila.

   Monitor s prikazom od 360°

  • Motori SKYACTIV

   Motori SKYACTIV

    

   Najnoviji SKYACTIV-G 2.0 benzinski motor, SKYACTIV-G 2.5 benzinski motor i SKYACTIV-D 2.2 dizelski motor pružaju odzivnu snagu čim vam je potrebna i osjećaj pouzdanja kada znate da snage ima još u rezervi ukoliko vam zatreba. Nije riječ samo o snazi, već i o kontroli. Pritisnite papučicu i nova Mazda6 Sedan elegantno će se odmaknuti u skladu s primijenjenim pritiskom dajući vam baš onoliko snage koliko u tom trenutku želite. Novi sustav deaktivacije cilindra omogućava manju potrošnju goriva prilikom vožnje pri stalnim brzinama, od 40 do 80 km/h.

   Motori SKYACTIV

  • Napredni ovjes

   Napredni ovjes

    

   Već od prve vožnje vi i vaši putnici primijetit ćete kvalitetnu vožnju i udobnost na svakoj cestovnoj podlozi i kamogod krenuli. Naš tim inženjera ostvario je značajan napredak na sustavu ovjesa da bi bio što gipkiji pri nižoj sili teži radi udobnije vožnje u uskim gradskim ulicama i što stabilniji pri višoj sili teži na dugim, zavojitim ruralnim cestama.

   Napredni ovjes

  • Prilagodljiva LED prednja svjetla

   Prilagodljiva LED prednja svjetla

    

   Stres je uz prvoklasnu tehnologiju, npr. prilagodljiva LED prednja svjetla, sveden na minimum. Tijekom vožnje autocestom svjetla se automatski prebacuju u duga da bi osvjetljavala veći dio ceste ispred automobila. Najnovija LED prednja svjetla sadrže 20 blokova svjetala umjesto prethodna četiri bloka radi što preciznije kontrole i pomoći pri bržem otkrivanju pješaka i poboljšanju vidljivosti tijekom vožnje zavojima.

   Prilagodljiva LED prednja svjetla

  • Mazdin radarski tempomat (MRCC)

   Mazdin radarski tempomat (MRCC)

    

   Na prometnim cestama situacija se brzo može promijeniti. Mazdin radarski tempomat (MRCC) omogućuje vam opuštanje i uživanje u vožnji. Sustav mjeri brzinu i udaljenost vozila ispred vas te automatski kontrolira motor i kočnice radi održavanja zadane udaljenosti. Sustav radi od 0 km/h što znači da automobil automatski usporava i zaustavlja ili počne ponovno kretati ukoliko to učini i automobil ispred vas. Idealno u prometnim gužvama.

   Mazdin radarski tempomat (MRCC)

  Prikazani modeli možda nisu jednaki modelima namijenjenim BIH tržištu. Prikazane boje i određeni elementi unutrašnje i vanjske opreme mogu se razlikovati od stvarnog modela.Prikazane cijene su informativnog karaktera i ne predstavljaju obvezujuću ponudu. Zbog kompleksnosti izračuna maloprodajne cijene, koja uključuje i posebni porez na motorna vozila, molimo Vas da točnu cijenu konkretnog modela zatražite od ovlaštenog Mazda partnera. U cijenu vozila uključen je i Paket dobrodošlice.

  *Vozila su homologirana u skladu s novim postupkom homologacije WLTP Uredba (EU) 2017/1151; Uredba (EZ) 715/2007).

  Radi lakše usporedbe navedene vrijednosti odnose se na vrijednosti NEDC-a određene u skladu s Provedbenom uredbom (EU) 2017/1153.

  Kombinirane vrijednosti emisije CO2*:
  142 g/km za 2,0-litreni benzinski motor SKYACTIV-G, 145 KS, 6-stupanjski ručni mjenjač, 2WD

  141 g/km za 2,0-litreni benzinski motor SKYACTIV-G, 165 KS, 6-stupanjski automatski mjenjač, 2WD

  146 g/km za 2,0-litreni benzinski motor SKYACTIV-G, 165 KS, 6-stupanjski ručni mjenjač, 2WD

  117 g/km za 2,2-litreni dizelski motor SKYACTIV-D, 150 KS, 6-stupanjski ručni mjenjač, 2WD

  133 g/km za 2,2-litreni dizelski motor SKYACTIV-D, 150 KS, 6-stupanjski automatski mjenjač, 2WD

  124 g/km za 2,2-litreni dizelski motor SKYACTIV-D, 184 KS, 6-stupanjski ručni mjenjač, 2WD

  133 g/km za 2,2-litreni dizelski motor SKYACTIV-D, 184 KS, 6-stupanjski automatski mjenjač, 2WD

  153 g/km za 2,5-litreni benzinski motor SKYACTIV-G, 194 KS, 6-stupanjski automatski mjenjač, 2WD

  Radi lakše usporedbe navedene vrijednosti odnose se na vrijednosti NEDC-a određene u skladu s Provedbenom uredbom (EU) 2017/1153.

  Login